Æ: Ærlighed

Uddrag fra bogen “Hvem er du utro?

Lyt her: http://utroskab.org/audio/aerlighed.mp3

“Som du hørte lige før, opdagede jeg på et tidspunkt hvor befriende ærlighed er. Det er ikke fordi jeg tidligere har løjet særlig meget, men jeg ved i hvert fald hvor nemt man kan bilde sig selv ind at enten fortielse eller en hvid løgn er  nødvendig. Og det er svært at være ærlig over for andre når man lyver for sig selv.

Da jeg havde en affære med den mand jeg omtalte i indledningen, var jeg ikke ærlig over for min kæreste lige med det samme. Jeg blev det ret hurtigt, men til at begynde med holdt jeg det for mig selv. Dog mens det kun var på flirte-stadiet, men alligevel – tanker er ikke altid helt toldfri – mine var i hvert fald ikke! Min undskyldning var min egen usikkerhed. Jeg vidste ikke hvordan han ville reagere. Jeg vidste ikke hvad jeg selv ville. Jeg vidste ikke hvad der var ”galt” siden jeg pludselig var ham utro (jeg syntes nemlig ikke der var noget galt). Hvad pokker skal man gøre?

Det er nemt nok at være ærlig og åben når man selv er afklaret. I dag ved jeg at jeg er polyamorøs (at kunne have flere samtidige parforhold – et begreb jeg kommer nærmere ind på senere), og jeg har intet at skjule. Jeg vil aldrig nogensinde være nødt til at skjule noget over for en evt. ny partner. Men dengang? Jeg vidste da ikke en skid om hvad der foregik i mig. Jeg var bare småforelsket og liderlig og følte mig som en fjollet  skolepige – og lige så kaotisk indvendigt som en teenager. Man er nødt til at gøre sig nogle erfaringer før man kan finde sit ståsted. Det indebærer af og til tåbeligheder. Når man lærer en ny dans, kommer man nogle gange til at træde partneren over tæerne selv om det var det sidste man ønskede. Det kan godt være at det ”ikke må ske”, men det sker altså. Og i min verden kan den slags aldrig være utilgiveligt.

Selvfølgelig er man som partner også i sin fulde ret til at melde fra, men det kunne være rart at se lidt mere ”jeg elsker dig, så jeg tilgiver dig dine fejltrin” end ”hvis du virkelig elskede mig, ville du ikke have begået den fejl”.”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.