Tag kærligt hånd om din jalousi

Jeg har skrevet i min bog hvordan jeg selv har det med jalousi – du kan også læse/høre det i indlægget her: Jalousi – et måske nødvendigt onde. Der skriver jeg at jeg desværre ikke ved ret meget om hvad man konkret kan gøre ved den. Men siden er der dukket et par muligheder op som jeg vil dele med dig her. Du kan selvfølgelig opsøge en terapeut, men det kan være uoverkommeligt både økonomisk, tidsmæssigt og personligt. Heldigvis er der hjælp at hente online – og fordelen ved onlinemulighederne er at du får hjælp lige her og nu! Her vil jeg fortælle dig om et par muligheder jeg har kigget på.

Forstå jalousiens væsen (Sara Skaarup)

Journalist og sexolog Sara Skaarup har flere gange holdt oplægget “Forstå jalousiens væsen” i København, og nu er det blevet filmet så man også kan se det online (og downloade det). Det varer 1,5 time og koster 95 kr.

Første halvdel handler om hvad jalousi er, hvordan og hvorfor den kan opstå. Anden halvdel handler om hvad man så kan gøre ved den. Der er helt konkrete råd til hvad man kan gøre i en situation hvor man er ramt af jalousi.

Sara er en del af virksomheden Dynamiske Relationer og har skrevet bogen Kærlighedskontrakten om moderne åbne parforhold, men hendes foredrag har slet ingen fokus på det, og du kan derfor få glæde af det uanset om du er mono- eller polyamorøs. Og glæde af det er jeg sikker på at du vil få!

Køb “Forstå jalousiens væsen” her (95 kr.) – Obs! Filen fås desværre ikke længere, men Sara har sammen med Jesper Bay Hansen skrevet en rigtig god bog: JAlousi – Kunsten at leves med jalousi – den kan lige så varmt anbefales.

Jalousi – sådan slipper du af med det grønne monster (Maj Wismann)

Dette onlinekursus består af 5½ times lydfiler og 2 pdf’er. De 2½ time er det Maj selv der taler, og de øvrige timer er interviews med andre (Ditte Vind, Tomas Friis og Trine Caspersen) om selvværd, kognitiv terapi og mænds jalousi. Der er meget og grundig viden at suge til sig, og Maj giver gode konkrete værktøjer til at håndtere jalousien. Hun lægger vægt på at det er et problem der skal løses i fællesskab – noget der i den grad berører parforholdet, er ikke kun den enes problem. Kurset vil dog også sagtens kunne bruges selv om du er single for tiden.

At Maj har valgt at interviewe 3 andre eksperter, gør at man får flere interessante vinkler på emnet, og det “brud” i formen gør også at det er spændende at lytte til hele vejen igennem. Både Maj og hendes gæster er meget kompetente, og jeg kan varmt anbefale kurset.

Køb “Jalousi – slip af med det grønne monster” her (247 kr.)

Er du usikker på om onlineformen er noget for dig, kan du evt. starte med Majs gratis minikursus Lær din jalousi at kende.

5 redskaber mod jalousi – ehæfte om utroskab og jalousi (Mette Glargaard)

Mette har udgivet flere e-hæfter (en kort e-bog), og jeg fandt dette her om jalousi. Det gode ved den form i forhold til de to andre muligheder ovenfor, er at det er kort og overskueligt, og det kan være det rigtige for dig der måske ikke har så meget tid, hellere vil læse end lytte eller måske bare tager dine første spæde skridt i retning af at arbejde med din jalousi, og derfor ikke lige ved om du er klar til at bruge penge på det – hæftet her koster 29 kr., så der kan alle vist være med.

Mette har i sin behandling af emnet fokus på selvværd (som hun i øvrigt også har skrevet en rigtig god bog om) og på at du selv kan gøre noget ved det. Der er også råd til den der er udsat for jalousi. Hæftet slutter af med et afsnit om utroskab og hvordan man kan håndtere den.

Køb e-hæftet om jalousi her (29,95 kr.)

The Work

Som jeg har skrevet flere steder, er jeg stor tilhænger af The Work. Her kan du se hvordan Byron Katie arbejder kærligt med en kvinde der lider af jalousi:

Kender du flere?

Hvis du kender til flere gode jalousiresurser (måske har du selv skrevet en bog eller lavet et kursus?), så tip mig gerne om det i kommentarfeltet herunder så jeg evt. kan få det med i indlægget.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.