Julefrokoster og utroskab

Det siges at julefrokosttiden er højsæson for utroskab. Jeg ved ikke om der ligefrem er lavet statistik på det, men mon ikke de fleste af os har set et par kolleger luske i mørket en kold decembernat? Jeg tror det.

Typisk er det nu aviserne begynder med deres “Sådan undgår du utroskab til julefrokosten” og andre artikler magen til dem de skrev året før og året før og året før og året før og året før … Du godeste hvor er det trivielt.

Derfor får du nu:

Anjas 10 positive julefrokost-råd

(og husk nu at tage dem med et smil ;-))

 1. Julen er hjerternes fest! Lad kærligheden blomstre, og tillad din partner lidt ekstra morskab.
 2. Er du en af dem der tænker “hvad jeg ikke ved har jeg ikke ondt af”, så husk endelig at sige det højt så din partner kan benytte sig af det. Hvis du er heldig, gælder det også den anden vej.
 3. Kommer din partner ikke hjem til forventet tid, så glæd dig over at han eller hun åbenbart har det hyggeligt, og nyd at du kan brede dig i sengen så længe.
 4. Kommer din partner slet ikke hjem den nat, så nyd en hel nat uden snorken og alkoholånde.
 5. Finder du læbestift på din mands skjorteflip, så skulle det efter sigende kunne fjernes ved at putte opvaskemiddel på pletten, lægge skjorten i en plastikpose i 5 timer og derefter vaske den almindeligt efter anvisningen.
 6. Hvis din kone kommer hjem uden trusser, så glæd dig over at du i år endelig ved hvad du skal give hende i julegave.
 7. Oplever du i dagene efter julefrokosten at din mand sms’er mere end han plejer, og føler du dig sikker på at det er med en kvindelig kollega, så grib hans telefon en dag og ring hende op. Gode veninder kan man ikke få for mange af, og I har jo allerede noget til fælles.
 8. Læg et par kondomer i din partners taske eller lomme inden han/hun skal af sted til julefrokosten. Det vil være så ærgerligt hvis de står og mangler.
 9. Tag imod din feststemte partner i døren med kaffe og kys i stedet for med kagerulle.
 10. Læs evt. “Hvem er du utro?” sammen med din partner før julefrokosten, og få så talt om alt det I er bange for, og alt det I har lyst til med hinanden og andre, før der opstår en situation der gør det endnu sværere at tage hul på end det allerede er. 🙂

Rigtig god julefrokost!

4 thoughts on “Julefrokoster og utroskab

 1. Det var sku da den lammeste artikel jeg længe har læst.. Det er jo direkte accept af utroskab.. Flere af de ting du skriver, tyder jo 100% på at du syntes man skal accepterer utroskab fra sin partner..

  Kan slet ikke forstå folk der er utro.. Hvis du har lyst til andre, så burde du måske komme ud af dit nuværende forhold? Og det behøves ikke være en specifik person man har lyst til.. Bare dét, at man har lyst til at være sammen med andre, om det er et enkelt stående tilfælde eller ej, så skal man sku komme videre i teksten.. Det holder ikke med utroskab.. Det betyder bare, at man ikke har lyst til sin partner, som man måske havde én gang.. Og har man ikke det, er der ingen grund til at holde vedkommende for nar..

  Alle de punkter der er ovenfor her, er grunde nok til at gå fra sin partner.. Julefrokost eller ej.. Hvis ovennævnte punkter er noget man ser logik i, så bør man fortælle dette til sin partner.. Uanset hvad der er af svar på dette, er jeg sikker på at 9 ud af 10 partnere, enten ikke ville accepterer dette, eller i det mindste gerne ville vide, hvis den anden part havde sådan en holdning..

  Syntes det er noget svineri.. Det er fuldstændig ligegyldig hvad tid det er på året; sommerfest eller julefrokost: Har du lyst til at være din samlever utro, så fortæl vedkommende det! Kan personen accepterer det, fint.. Men det er sikkert, at de fleste partnere ikke ville accepterer det.. Så må man hellere skilles, og begge komme videre i teksten..

 2. Hej Tyren

  Tak for din kommentar.
  Jeg håber du vil gøre dig den ulejlighed også at læse f.eks. dette indlæg http://utroskab.org/jeg-er-pa-troskabens-side/. Jeg er helt enig med dig i at utroskab ikke er holdbart, og at man hellere skal være ærlig over for sin partner, men jeg er bestemt ikke enig i at man behøver gå fra hinanden fordi man har lyst til andre – der er andre muligheder. Det har jeg selv erfaret, og det forsøger jeg nu at videreformidle her. Jeg er helt klar over at langt fra alle er enige, og det skal de heller ikke være, men jeg vil bare gøre opmærksom på at min holdning til utroskab er en anelse mere nuanceret end det du får ud af dette ene indlæg. Jeg har såmænd skrevet en hel bog om det, og den handler i store træk om at man bør vælge ærligheden frem for utroskaben – som du selv skriver her. Så vi er nok slet ikke så uenige endda. 🙂

 3. Godt svaret, Anja.

  Ingen tvivl om at læsning af bogen giver et LANGT mere nuanceret svar på de indlysende misforståelser Tyren begår ud fra læsningen af et isoleret indlæg.

  Godt du tager fat på debatten. Den er tydeligvis nødvendig i en tid hvor vi ellers praler med at være nok så åbne. 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.