Gælder kærlighed kun den ene vej?

Hvis du virkelig elskede mig, ville du aldrig have været mig utro!

Hvis du virkelig elskede mig, ville du tilgive at jeg har været dig utro!

Underligt nok synes de fleste at den første sætning er helt legal, mens den anden er fuldkommen latterlig. Jeg synes begge er tåbelige. Andre menneskers handlinger har ikke noget med deres kærlighed eller mangel på samme at gøre. Og hvis de har (jeg kan jo tage fejl), hvad ved jeg så om hvad andres kærlighed får dem til eller ikke får dem til. Jeg kan kun tale for mig selv og min egen kærlighed.

Hvis min kæreste undlader at være mig utro, så håber jeg ved gud ikke det har noget med hans kærlighed til mig at gøre. Jeg håber det er fordi han ikke er nødt til det. Jeg håber det er fordi han ved at uanset hvad  han gør eller har lyst til at gøre, så behøver han ikke holde det hemmeligt for mig.

Med andre ord håber jeg hans grund til ikke at være mig utro er hans tillid til min kærlighed til ham. Jeg håber at han ved at uanset hvad han har lyst til at gøre som ikke involverer mig, så vil jeg aldrig forlange at han lader være for min skyld. Det betyder ikke at jeg “finder mig i hvad som helst” – hvis jeg ikke bryder mig om det han gør, så er jeg jo fri til at gå min vej.  At overbevise mig selv om noget andet, er at ligge under for frygten for at miste ham, og jeg nægter at ligge under for frygt. Frygt er det modsatte af kærlighed.

Man kan ikke kræve noget af hinanden i kærlighedens navn. Det er ikke kærlighed. I det mindste må dem der praktiserer det, så ladet kravet gælde begge veje.

5 thoughts on “Gælder kærlighed kun den ene vej?

 1. Du skriver “Med andre ord håber jeg hans grund til ikke at være mig utro er hans tillid til min kærlighed til ham. ” Så enig og så smukt sagt.
  Kærlighed er for mig at sætte den man elsker fri til at hun/han kan gør det han/hun vil. Jeg har ikke lyst til at være utro pt. , fordi det jeg har er så værdifuldt, at jeg synes at bringe noget i mellem min elskede og mig ville ødelægge det smukke og vigtige og den nærhed jeg synes vi har.
  Kærlighed er at give afkald på noget, fordi man ved at den anden bliver lykkelig ved at gøre det han/hun har brug for at gøre.

 2. Rigtig godt skrevet. Det er bare svært at foreholde en der har første sætning som mantra når man har været sammen i ti år og stadig elsker hende. Men savner noget hun ikke kan give. Det ved jeg er sådan. Vi har talt om det. Så jeg ser et brud i øjnene som jeg ikke har lyst til, på grund af det.

 3. Jeg tillod ham det jo – gav ham fri og han tog friheden med kyshånd … og nu sidder jeg tilbage og føler mig såret og svigtet! Han er stadig min, men jeg har så svært ved at se, at det ikke går ud over mig… og han kan slet ikke forstå det. Jeg græder!

  Hjælp mig!

 4. Hej Lady Like

  Det lyder som om der er nogle ting I ikke har fået talt ordentligt om, eller du er gået med til noget du egentlig ikke havde lyst til. Du er velkommen til at skrive til mig på anja@utroskab.org hvis du har brug for at lette dit hjerte.

  Kærlig hilsen
  Anja

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.