Tag ikke utroskab personligt

Hvis du har været udsat for at en partner var dig utro, tænker du måske sådan noget som  “hvordan kunne han gøre det mod mig?” eller “hvad har den anden som jeg ikke har?”. Desværre tager de fleste utroskab meget personligt. Men det eneste du måske med rette kan tage personligt, er det at din partner ikke turde være ærlig over for dig (og det må I så have løst). Det at han eller hun havde lyst til en anden, har ikke noget som helst med dig at gøre.

Præcis ligesom det at du drikker kaffe med den ene veninde, ikke betyder at du ikke længere har lyst til kaffe med den anden veninde, men bare at du lige nu havde lyst til at være i denne venindes selskab, betyder det at man har lyst til en anden end sin partner, ikke nødvendigvis at det er bedre, frækkere, tættere eller at den anden ser bedre ud, er dejligere eller gør noget du ikke har lyst til. Det er sikkert bare anderledes, og anderledes er ikke nødvendigvis bedre.

Jeg er klar over at jeg i manges øjne igen bagatelliserer utroskab. Jeg er klar over at utroskab kan betyde at din partner ikke elsker dig mere, at din partner synes en anden er mere fantastisk end dig el.lign., men som udgangspunkt: Tag det ikke personligt. Utroskab handler ikke om dig. Det handler om den der er utro. Og er du ikke åben for at din partner har andre grunde til at være sammen med en anden, end de grunde du kan forestille dig, så har du lukket af for muligheden for at få en ærlig snak om det. Tør du derimod være åben, er der en mulighed for at du og din partnere lærer hinanden bedre at kende og kommer tættere på hinanden. Og kan du slet ikke acceptere at der har været en anden inde i billedet, så vær alligevel åben så du i det mindste kan gå af de rigtige grunde i stedet for at træffe din beslutning på baggrund af en selvskabt illusion.

One thought on “Tag ikke utroskab personligt

  1. det kommer vel i høj grad også an på om hvordan utroskab har fundet sted, om det er noget der er sket én gang til en fest i beruset tilstand, eller om det er noget der er sket igennem længere tid og derved mere bevidst og planlagt. det synes jeg gør en stor forskel.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.